دمنوش به

دمنوش به ؛ طرز تهیه چای به و معرفی خواص و مضرات آن

بنر تبلیغاتی سوپر نوین

تبلیغات

دمنوش به یا چای به ؛ چای به نوعی نوشیدنی با طبع گرم و مرطوب بوده که بسیار معطر است. این چای خواص زیادی داشته و می‌تواند به عنوان یک دمنوش مفید برای سلامتی مورد استفاده قرار گیرد.

چای به یکی از انواع دمنوش هاییست که فواید زیادی برای بدن دارد. در مجموع به تمام نوشیدنی هایی که از دم کردن گیاهان به دست می آیند دمنوش گفته می شود. تمامی این گیاهان درای خواصی هستند که بسیار برای سلامتی مفید است و اگر به میزان درست از آن ها استفاده شود نتایج بسیار مطلوبی را خواهند داشت. میوه ی به در اصل محصول مناطق اروپا آسیایی (Eruasian) یعنی کشور های ازبکستان، ارمنستان، ترکیه، بلغارستان، مقدونیه و دیگر کشور های این حوضه است.

چای یکی از نوشیدنی های محبوب در میان ایرانیان است که انواع مختلفی دارد؛ از چای ترش گرفته تا  چای سبز و چای کوهی. در این میان  “چای به” نیز در واقع نوعی دمنوش خوش‌عطر و پرخاصیت بوده که به آرامش اعصاب کمک کرده و برای کم شدن استرس، خواب بهتر، آرامش روحی روانی و کم کردن تنش‌های عصبی مفید است. در این مطلب از عروس ما با طرز تهیه این چای و خواص شگفت انگیز آن با ما همراه باشید.

طرز تهیه چای به

مواد لازم
به خشک۱ قاشق غذاخوری به ازای هر نفر
آب جوش۱ لیوان به ازای هر نفر
دانه هل و چوب دارچین (در صورت تمایل)به میزان لازم

دستور تهیه چای یا دمنوش به

  1. ابتدا کرک های روی “به” را تمیز کنید، سپس پوست آن را تمیز شسته و اجازه دهید کاملا خشک شود.
  2. میوه “به” را چهارقاچ کرده، سپس دانه ها و قسمت سفت وسط آن را جدا کنید.
  3. آنها را با استفاده از رنده درشت، رنده کرده و در یک سینی یا روی یک پارچه نخی تمیزی پهن کنید.
  4. اجازه دهید “به” رنده شده به مدت ۳-۲ روز بماند تا رطوبت آن گرفته شده و به رنگ تیره درآید.
  5. “به” خشک شده را پس از این مدت، در تابه ای ریخته، روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید و مرتب آن را هم زده تا تفت داده شود.
  6. “به” را تا حدی تفت دهید که کاملا خشک شده و رنگ آن تیره شود.
  7. “چای خوشمزه به” آماده است، آن را پس از خنک شدن در ظرف شیشه ای دردار و در کابینت نگهداری کنید.
  8. حال برای تهیه “چای خوش‌عطر به” به ازای هر نفر ۱ قاشق غذاخوری “به خشک شده” در قوری بریزید، سپس به ازای هر نفر ۱ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.
  9. در صورت تمایل چند دانه هل بدون پوست و یک تکه چوب دارچین به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد.

نکات مهم در دم کردن به

  • هرگز در این چای از پودر دارچین استفاده نکنید، زیرا باعث کدر شدن رنگ آن می‌شود.
  • اگر “به” را به اندازه کافی تفت ندهید و رنگ آن تیره نشود، هنگام دم گذاشتن رنگ پس نداده و چای بی رنگ خواهد شد.

خواص دارویى به در احادیث

در مورد به و خواص آن احادیثى از ائمه اطهار علیهم‌ السلام آمده که عبارت‌اند از:

  1. کسى که سه روز ناشتا به بخورد، ذهن او صاف و حلم و علم او بسیار مى شود و از مکر شیطان و شیطانیان محفوظ مىماند.
  2. رسول اکرم میفرماید : به ،قوه بینایى را زیاد مىکند، محبت در قلب ایجاد مىنماید و اگر زن آبستن به بخورد، فرزندانش نیکو (زیبا و شجاع) متولد مى‌ شوند.
  3. به، دل را شاد و با نشاط‌، شخص بخیل را سخاوتمند و آدم ترسو را دلیر مىکند.
  4. امام صادق (ع) میفرماید : به، غم و اندوه را از بین مىبرد.
  5. خوردن به‌، براى ضعف قلب بسیار مفید است، معده را پاک مىکند و ذهن را روشنى مى بخشد و آدم ترسو را شجاع مىکند. 

۱۴ خاصیت شگفت انگیز چای به یا دمنوش به

۱) بهبود کارایی قلب و عروق

این چای منبعی غنی از پکتین بوده که میتواند دارویی موثر برای سیستم قلبی عروقی باشد. نوشیدن این چای از ایجاد لخته های خونی که عامل سکته و بیماری‌ های قلبی و عروقی هستند، جلوگیری میکند.

مقالات مرتبط  لاغری با انگور ؛ خواص انگور و راه های شگفت انگیز لاغری با انگور!!

۲) خواص چای به برای لاغری

چای به” دارای کلسترول کم و سدیم بوده که گزینه های مناسبی برای لاغری هستند، بنابراین مصرف مداوم این دمنوش میتواند در کاهش وزن موثر باشد.

۳) جلوگیری از ریزش مو

استفاده از “چای به” به صورت منظم، یکی از راهکار‌های موثر برای جلوگیری از ریزش مو بوده که در طب سنتی به آن توصیه شده است. همچنین استفاده از این چای، به‌طور موضعی روی مو‌ها، علاوه بر تقویت موی سر باعث تیره شدن رنگ آن نیز خواهد شد.

۴) چای به در بارداری

خوردن این چای در بارداری باعث تقویت رحم شده و مانع از سقط جنین می شود. در گذشته استفاده از میوه “به” برای زیبا شدن کودک به زنان باردار توصیه می‌شد؛ “چای به” نیز حاوی مقادیر بالایی ویتامین B۶ بوده و برای درمان حالت تهوع در بارداری و استفراغ در بارداری مفید است؛ بنابراین مصرف این چای در بارداری علاوه بر کاهش تهوع ناشی از بارداری، در زیبایی جنین نیز موثر است.

۵) بهبود کارایی دستگاه گوارش

مصرف این چای روشی موثر در درمان ورم روده بزرگ بوده و اسهال ناشی از تنبلی روده ها را نیز درمان میکند. علاوه بر این، نوشیدن “چای به” باعث تقویت معده شده، به هضم غذا کمک کرده و از ابتلا به اسهال ساده و اسهال خونی جلوگیری میکند. این دمنوش آرامش دهنده دستگاه گوارش بوده و برای درمان زخم معده مفید است.

۶) خواص آنتی اکسیدانی دارد

ترکیبات پلی فنولیک موجود در این چای دارای خواص آنتی اکسیدانی شگفت انگیزی هستند که با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه کرده و روند پیری را به تعویق می اندازند؛ همچنین از بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی جلوگیری میکنند.

۷) ضد التهاب

چای به” یک منبع غنی از ویتامین C است که باعث افزایش ایمنی بدن شده و بسیاری از بیماری های التهابی را برطرف میکند. این چای همچنین دارای خاصیت ضد آلرژی بوده و برای درمان اگزما و سیستیت (سوزش مجاری ادراری) مفید است.

۸) درمان استفراغ و تهوع

این چای، تهوع و استفراغ را از بین برده و همانند یک دیورتیک خوب، باعث حذف سموم و مایعات ایجاد شده در بدن می شود.

۹) ضد سرطان

چای به” با دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی، به بدن کمک میکند تا در مقابل رادیکال های آزاد و سلول های سرطانی مقاومت کند. همچنین این دمنوش حاوی تانین بوده که باعث حفاظت از غشا‌های مخاطی در برابر سرطان شده و مواد شیمیایی و سمومی که باعث سرطان در روده بزرگ می‌شوند را از بین میبرد.

۱۰) ضد ویروس

چای به” سرشار از خواص ضد ویروسی بوده و فنول های موجود در آن با انجام فعالیت های ضد ویروسی قوی و خواص آنتی اکسیدانی، در برابر سرماخوردگی و بیماری های ویروسی از بدن محافظت میکنند.

۱۱) کاهش کلسترول

نوشیدن این چای یکی از مواد غذایی مفید برای کاهش کلسترول بد خون یا LDL است؛ مصرف منظم و روزانه “چای به” باعث کاهش LDL (کلسترول بد) در بدن شده و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری میکند.

۱۲) درمان استرس

آنتی اکسیدان های مختلف موجود در این چای، باعث کاهش استرس و داشتن ذهنی آرام می شوند.

۱۳) کاهش فشار خون

این چای غنی از پتاسیم است که به تعادل فشار خون بالا کمک کرده و باعث کاهش آن می شود.

۱۴) بهبود کارایی کبد

مصرف منظم این چای پرخاصیت، باعث سم زدایی کبد شده و برای درمان کبد چرب مفید است.

طبع چای به و مضرات

این چای دارای طبیعت گرم و‌ تر است و علیرغم همه خواصی که دارد، مصرف زیاد آن برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.

مقالات مرتبط  آنورکسیا یا بی اشتهایی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

نکات مهم در خرید و نگهداری به

به را فقط با رنگ زرد روشن تهیه کنید، زیرا نوع سبز آن مانند بسیاری دیگر از میوه ها نرسیده و خیلی سفت است. البته درصورتی که در میان به های خریداری شده، تعدادی سبزرنگ وجود دارد، آنها را چند روز در دمای اتاق قرار دهید تا رسیده شوند.همچنین پوست این میوه براق و معطر بوده و با لایه ای کرک‌ مانند به رنگ قهوه ای پوشیده شده است که آن را با ساییدن از بین میبرند.

خواص دیگر به

“به” میوه ای تقریبا کروی، درشت و پوشیده از کرک است که درون آن دانه های قهوه ای رنگ و لعابداری وجود دارد. “خواص میوه به” بی نظیر است. این میوه پس از رسیدن زرد رنگ شده که بسیار معطر و مطبوع است. نه تنها میوه “به” بلکه دانه و برگ آن نیز خواص زیادی دارد و در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها بکار میرود.که در زیر به آن میپردازیم و این موارد عبارتند از:

۱) خواص دانه به 

  1. دانه به براى درمان سرفه، خلط حلق، رفع عطش، حرارت معده، رفع سوزش دهان و زبان و رفع گرفتگى صدا مفید است؛ به این منظور باید ۳۰ گرم دانه به را در نیم لیتر آب جوشاند، صبح و ظهر و شب یک استکان میل نمود و براى سوزش زبان، مدتى آن را در دهان نگه داشت.
  2. جویدن دانه به، کندى دندان را بر طرف مىکند.
  3. اگر ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم دانه به را در یک لیتر آب بجوشانید و روزى چند مرتبه بر پوست بمالید، براى درمان سوختگى‌، سرما زدگى و بر طرف کردن و التیام ترک پوست دست و بدن، نوک پستان،لب مفید است.
  4. لعابى که از خیس کردن چهار گرم دانه به بدست مى آید، علاوه بر معالجه گلو درد، تسکین سرفه، براى آرایش موى سر و آهار پارچه نیز به‌کار مى‌رود.
  5. دانه به، ورم معده را درمان مىکند، به این منظور باید چهار گرم دانه به را در صد و بیست گرم آب بخیسانید و سپس آن را آنقدر به هم بزنید تا مایعى به شکل سفیده تخم مرغ بدست آید و پس از آن هر وقت تمایل داشتید،مصرف کنید.
  6. ضد تب است.
  7. اسهال خونی و ساده را درمان میکند.
  8. برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است.
  9. برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
  10. آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب دانه به بر روی پوست درمان کنید.
  11. جویدن دانه به برای تقویت نیروی جنسی مفید است.

۲) خواص برگ درخت به

  1. براى پانسمان زخم هاى سطحى بدن یا شستشوى چشم در هنگام چشم درد، مىتوان از محلول غلیظ جوشانده برگ درخت به استفاده نمود.
  2. جوشانده برگ درخت به‌، بى خوابى را درمان مىکند، به این منظور باید یک مشت برگ هاى تازه و نو رسته برگ به را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش بریزیم تا دم بکشد و پس از صاف کردن آن را با شکوفه نارنج یا شکر یا عسل،شیرین کنید و قبل از خواب، دو قاشق سوپ خورى از آن بنوشید.
  3. جوشانده برگ به (به روشى که گفته شد)، بهترین راه درمان عصبانیت است.
  4. زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید.
  5. قابض است .
  6. ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است.

۳) خواص کرک به

  1. اگر گرد سوخته کرک به را روى زخم قرار دهند،خون ریزى را بند مى آورد.

“چای به” که با میوه “به” درست می شود، دمنوشی پرخاصیت بوده که مصرف مداوم آن برای سلامتی بدن مفید است. امیدواریم این دمنوش معطر را در منزل برای خودتان درست کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

[تعداد: ۳    میانگین: ۵/۵]
عروس ما در اینستاگرام