خواص درمانی قهوه

طرز تهیه شیرقهوه مقوی به همراه خواص بی نظیر شیرقهوه

بنر تبلیغاتی سوپر نوین

تبلیغات

شیرقهوه که به نام های قهوه کُن لِچه و قهوه لچارو نیز شناخته می شود، یک نوشیدنی گرم و لذیذ مخصوص روزهای سرد زمستانی است که به راحتی و با کمترین مواد اولیه در خانه آماده می شود.

تمام دنیا شیر را به عنوان چاشنی جدانشدنی قهوه می شناسند و مقدار آن را به دلخواه خود تنظیم میکنند. شیر گرم روی قهوه آماده یک لایه کفی جذاب تشکیل میدهد. این نوشیدنی به راحتی و با کمترین دردسر در خانه قابل تهیه است و یکی از انواع نوشیدنی گرم مقوی و متفاوت برای فصول سرد سال محسوب می شود.

طرز تهیه شیرقهوه

مواد لازم برای تهیه شیرقهوه

مواد لازم
قهوه اسپرسو۳ قاشق غذاخوری 
آب۱/۳ فنجان
شیر۱ و ۱/۳ فنجان
شکرشکر برای مزه

طرز تهیه شیرقهوه

  1. قهوه را مطابق دستورالعمل سازنده در دستگاه اسپرسوساز خود بریزید. این دستورالعمل ها بسته به نوع اسپرسوساز شما متفاوت خواهند بود.
  2. آب اضافه کنید.
  3. در مرحله بعد اسپرسوساز را روشن کنید.
  4. در حالی که قهوه در حال جوش خوردن است، شیر را در یک قابلمه کوچک ریخته و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید. شیر را گرم کنید و به محض جوش آمدن، دمای آن را کمی کم کنید تا قل بخورد.
  5. قهوه را در یک لیوان بلند و ضخیم ریخته و شیر را با یک جریان ملایم اما سریع به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود مخلوط قهوه و شیر خنک شده و لایه ای کف روی آن تشکیل شود.
  6. در نهایت شکر را اضافه کرده و از شیرقهوه لذیذ خود لذت ببرید!

ارزش غذایی شیرقهوه

انرژی (کالری)۴۹ کیلوکالری
کربوهیدرات۳ گرم
پروتئین۲ گرم
چربی۲ گرم
چربی اشباع شده۱ گرم
کلسترول۸ میلی‌گرم
سدیم۳۹ میلی‌گرم
پتاسیم۱۰۷ میلی‌گرم
شکر۴ گرم
ویتامین آ۱۳۰ آی‌یو
کلسیم۹۲ میلی‌گرم

فواید قهوه

۴ فایده شگفت انگیز قهوه

قهوه حاوی کافئین، آنتی اکسیدان، پلی فنول ها و مقدار کمی از ویتامین های B2، B5، B1، B3 و عناصر منگنز، پتاسیم، منیزیم، فسفر و سایر مواد شیمیایی مفید برای بدن است، نوشیدن قهوه اثرات موقتی را به همراه دارد و باعث افزایش هوشیاری و قدرت یادگیری، افزایش انرژی و سرعت متابولیزم بدن می گردد، به همین جهت برای بسیاری به یک نوشیدنی محبوب به ویژه هنگام صبح تبدیل شده است.

۱) کافئین و رابطه آن با فعالیت مغز

یکی از مواد فعال و موثر موجود در قهوه کافئین است که محرک مغز و غدد فوق کلیوی می باشد. مکانیزم اولیه کافئین در مغز مهار یک انتقال دهنده عصبی به نام آدنوزین(Adenosine) است، با مهار شدن آدنوزین، کافئین باعث تولید بیشتر سایر انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین(Dopamine) و نوراپی نفرین(Norepinephrin) می گردد و با این عمل سبب بهبود خلق و خوی، افزایش نشاط و زمان واکنش مغز، تقویت حافظه و هوشیاری می گردد، در این زمینه تحقیقات بسیاری صورت گرفته و این اثرات کاملا ثابت شده اند، قابل ذکر است این اثرات بعد از چند ساعت مصرف قهوه از بین می روند و تاثیر آن ها ماندگار نمی باشد.

مقالات مرتبط  طرز تهیه نوشیدنی لاغری ؛ 8 نوشیدنی چربی سوز قوی که شما را لاغر میکند!

۲) کافئین و قدرت بدنی

کافئین جز ترکیب بسیاری از مکمل های ورزشی و غذایی و بویژه مکمل های کاهش وزن و چربی سوز است. کافئین با تاثیر بر سیستم اعصاب مرکزی و غدد فوق کلیوی باعث افزایش سرعت متابولیزم چربی ها می شود، به عبارتی کافئین باعث افزایش قابلیت بدن برای تبدیل چربی ها به انرژی شده و برای کسانی که قصد کاهش وزن و آب کردن چربی های اضافه را دارند ماده ای مفید می باشد.

در دو آزمایش مجزا که بروی ۷۰ ورزشکار و توسط گروه پزشکی مدیکال پلاس(Medical Plus) صورت گرفت مشاهده شد مصرف کافئین باعث افزایش توان ورزشکاران تا ۱۱% در تمرینات روزانه می گردد.

۳) قهوه و بیماری آلزایمر و پارکینسون

نتیجه پژوهشی در سال ۲۰۱۴ توسط کنگره درمان بیماری آلزایمر در اروپا منتشر شد و در آن پژوهش پزشکان دریافتند افرادی که به طور روزانه قهوه می نوشند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر می باشند.

آلزایمر بیماریی است که بیشتر در افراد بالای سن ۶۵ سال مشاهده می شود و در آن توان مغزی و حافظه بیماران کاهش می یابد که ابتدا با علائمی از قبیل کاهش قدرت یاد گیری و به مرور کاهش حافظه کوتاه مدت همراه است و در نهایت فرد حافظه بلند مدت و هویت خود را نیز به طور کامل از یاد می برد.

قهوه حاوی یک آنتی اکسیدان بسیار قوی بنام پلی فنول ها(Polyphenols) می باشد. این آنتی اکسیدان مانع تشکیل پلاک آمیلوتید می گردد که به عنوان عامل بیمار آلزایمر شناخته می شود.

پلی فنول ها همچنین باعث کاهش التهاب و تخریب سلول های مغز می گردند بویژه در قسمتی که مربوط به حافظه می باشد.در تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ توسط دکتر رونانلد پستاما (Ronald Postama) انجام گرفت و گزارش آن در مجله پزشکی Sicence Daily منتشر گردید به گفته دکتر رونانلد پستاما افرادی که در طی هفته چند لیوان قهوه مصرف می کنند کمتر به بیماری پارکیسنون مبتلا می شوند و همچنین قهوه باعث کاهش علائم بیماری پارکینسون و کنترل بهتر حرکات بدن در مبتلایان به این بیماری می شود.

مقالات مرتبط  علل و علائم پرکاری تیروئید و در زمان پرکاری تیروئید چه غذاهایی بخوریم؟

۴) کاهش بیماری های کبدی

کافئین موجود در قهوه باعث افزایش ترشح صفرا می گردد، یکی از وظایف صفرا دفع مواد زائد به خصوص سموم محلول در چربی، کلسترول و تری گلیسرید مازاد است. افزایش اسیدهای صفرا کمک به رفع یبوست و همچنین تصفیه کبد می کنند.تحقیقات بسیاری نشان می دهند آنتی اکسیدان های موجود در قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد و بیماری کبد چرب می گردند.

یکی از دلایل مفید بودن قهوه بویژه برای آقایان این است که اگر تا نیم ساعت بعد از صرف غذا مصرف شود باعث کاهش جذب آهن تا ۴۹% درصد می گردد، امروزه با توجه به نوع تغذیه بسیاری از مردان با مشکل ازدیاد آهن روبرو می باشند که عامل مهمی در بروز بیماری های مختلف از جمله دیابت، ریزش مو، کبد چرب و حتی سرطان کبد است.

سخن پایانی

افزودن قهوه به شیر با خواص و البته مضراتی همراه است. معمولاً کارشناسان بهداشت و درمان به سبب کربوهیدارت و کالری بالا، مصرف شیر کامل را در کنار قهوه توصیه نمی کنند و پیشنهاد می کنند از شیر بادام در قهوه استفاده شود؛ یک راه دیگر برای بهبود طعم و خاصیت فنجان قهوه، افزودن مقداری دارچین به فنجان است.

برگرفته از: Mexicoinmykitchen و گروه تحریریه عروس ما



این مقالات مرتبط را هم بخوانید….

[تعداد: 1   میانگین:  5/5]
عروس ما در اینستاگرام