خواص زنجبیل برای لاغری

از خواص شگفت انگیز زنجبیل برای لاغری و کاهش وزن چه میداید؟!

بنر تبلیغاتی سوپر نوین

تبلیغات

زنجبیل ریشه ای است که طعمی تند و حالتی ترد دارد.خواص زنجبیل برای سلامتی بسیار است. یکی از فواید زنجبیل، توانایی اش در کاهش وزن و از بین بردن چربی های دور شکم است. این مطلب از عروس ما را بخوانید تا بیشتر با رابطه ی زنجبیل و لاغری آشنا شوید.

خواص زنجبیل در طب سنتی

  • طبع زنجبیل گرم و خشک است.
  • مقوی برای قلب
  • درمان کننده نفخ
  • ضد سرفه
  • درمان سرماخوردگی و آسم
  • ضد تهوع
  • درمان ام اس
  • ضد آلزایمر
  • تسکین درد دندان
  • کمک به لاغری و تناسب اندام

فواید زنجبیل برای کاهش وزن

رابطه ی بین زنجبیل و لاغری چه است؟

براساس آیورودا صرف ریشه ی زنجبیل میتواند به کنترل وزن کمک کند و تحقیقات نیز خواص زنجبیل برای لاغری را تأیید کرده اند.در مطالعه ای که نتیجه ی آن در سال ۲۰۱۴ در مجله ی دانش غذا و کشاورزی به چاپ رسید،‌دسته ای از موش ها که اضافه وزن داشتند، مورد آزمایش قرار گرفتند.به این موش ها به مدت ۳۰ روز مکمل جینجرول (ترکیبی که در زنجبیل یافت می شود) داده شد و آنها توانستند پس از این مدت وزنشان را کاهش بدهند؛سطح قند خون و لپتین در این موش ها نسبتا کاهش یافته بود.

لپتین ترکیبی است که در احساس سیری پس از صرف وعده‌ ی غذایی مؤثر است و میتواند در لاغری نقش مثبتی داشته باشد.محققان نتیجه گرفتند زنجبیل میتواند مانع چاقی ناشی از رژیم های غذایی سرشار از چربی شود و میتوان از زنجبیل به عنوان مکملی برای درمان چاقی استفاده کرد.

براساس مطالعات دیگری که در سال ۲۰۱۳ در مجله ی پزشکی و دارویی اروپا منتشر شد، تأثیر زنجبیل بر لاغری با داروی لاغری ارلیستات برابر بود. همچنین زنجبیل از طریق بالا بردن کلسترول مفید خون (HDL) در کاهش سطح کلسترول خون تأثیر قابل توجهی دارد. با قدرتی که زنجبیل بر احساس سیری و هضم مناسب غذا دارد، نقشش در کاهش وزن تعجب آور نیست.

خواص زنجبیل برای از بین بردن چربی دور شکم

زنجبیل علاوه بر نقشش در کاهش وزن، به آب کردن شکم و پهلو نیز کمک می کند. اگر میخواهید شکم شش تکه داشته باشید، زنجبیل میتواند به شما کمک کند و بر عوامل ایجاد چربی دور شکم تأثیر بگذارد. این عوامل میتواند شامل پرخوری، تغییرات هورمونی و کمبود انرژی برای انجام تمرینات ورزشی باشد.

زنجبیل باعث احساس سیری در شما می شود و به لطف این ویژگی زنجبیل، کمتر برای پرخوری وسوسه می شوید. زنجبیل به عنوان یک ماده ی طبیعی کاهش اشتها، در کاهش وزن به شما کمک می کند. زنجبیل تقریبا فاقد کالری است و میتواند بطور تازه یا به همراه غذا و نوشیدنی ها مصرف شود.

تغییرات هورمونی و استرس مزمن میتواند باعث افزایش سطح هورمون کورتیزول در خون شود.نتیجه‌ ی این امر خروج دستگاه ایمنی و سوخت وساز بدن از حالت تعادل است. افزایش سطح کورتیزول خون میتواند به افزایش وزن منتهی شود و آب کردن چربی شکم و پهلو را دشوارتر کند.براساس مقاله ای که در بولتن بیولوژیکی و دارویی در سال ۲۰۰۴ به چاپ رسید،زنجبیل میتواند تولید کورتیزول را سرکوب کند.مصرف زنجبیل میتواند به بازگشت تعادل به بدنتان کمک کند و باعث شود راحتتر وزنتان را کاهش بدهید. طعم تیز و منحصربه فرد زنجبیل میتواند بطور طبیعی انرژیتان را از لحاظ جسمی و روانی افزایش بدهد.

خواص زنجبیل برای افزایش سوخت وساز بدن

براساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد زنجبیل در کنار خاصیت سیرکنندگی خود، خاصیت گرمازایی هم دارد.غذاهای گرمازا با افزایش دمای بدن به افزایش سوخت و ساز و کالری سوزی کمک می کنند.

International Journal of Obesity متذکر شده است که مصرف غذاهایی که خاصیت گرمازایی دارند،‌ میتواند ابزار بالقوه ای برای کاهش وزن باشد. این غذاها باعث افزایش مصرف انرژی و اکسیداسیون چربی می شوند و در مسیر کاهش وزن مانع کاهش سرعت سوخت و ساز می شوند. در این مطالعه تفاوت صبحانه ی حاوی یک نوشیدنی زنجبیل (۲ گرم پودر زنجبیل حل‌شده در آب داغ) با صبحانه ای فاقد آن و تأثیرش بر مصرف انرژی و احساس سیری در مردانی که اضافه وزن داشتند، مورد بررسی قرار گرفت.

مقالات مرتبط  تناسب اندام ؛ معجزه 10 کیلوگرم کاهش وزن در 30 روز

مطالعات حاکی از تأثیر چشمگیر زنجبیل در حرارت زایی است و شرکت کنندگانی که نوشیدنی حاوی زنجبیل مصرف کرده بودند، کمتر احساس گرسنگی می کردند، درنتیجه غذای مصرفی شان کاهش یافته بود. این نتایج حاکی از تأثیر بالقوه ی زنجبیل در لاغری است.

طریقه مصرف زنجبیل برای کاهش وزن و لاغری

اگر میخواهید از اثرات شگفت انگیز زنجبیل برای کاهش وزن بهره مند شوید، میتوانید زنجبیل را به روش های زیر مصرف کنید.

  • پیش از غذا خوردن یک تکه ی نازک زنجبیل بجوید.این کار به تنظیم سوخت و ساز،تحریک هضم غذا،کاهش سطح کورتیزول و افزایش انرژی کمک میکند.
  • تکه‌ ی کوچکی زنجبیل را رنده و با کمی آب لیمو ترش و نمک ترکیب کنید.قبل از وعده های غذایی کمی از این ترکیب را مصرف کنید. این کار باعث کنترل اشتهای شما می شود و به هضم غذا کمک می کند. علاوه بر آن از خواص لیمو ترش هم بهره مند می شوید.
  • برای افزایش مصرف زنجبیل در زندگی روزمره‌، درست کردن چای لیموترش و زنجبیل است. نوشیدن دو یا سه وعده از این چای در روز میتواند زنجبیل دریافتی تان را افزایش بدهد. درضمن درست کردن این نوشیدنی آسان است و طعم خوبی نیز دارد. لیموترش نیز میتواند به کاهش وزن کمک کند.برای تهیه ی چای لیموترش و زنجبیل میتوانید ۵ سانتی متر ریشه ی زنجبیل را با یک لیتر آب،۳۰ میلی لیتر لیمو ترش و ۵ میلی لیتر عسل مخلوط کنید.برای درست کردن این نوشیدنی، زنجبیل را با آب جوش به‌مدت ۵ دقیقه مخلوط کنید و درپوشی روی آن قرار بدهید. پس از خنک شدن ترکیب حاصل، عسل و لیمو را اضافه کنید و از خواص عسل و لیمو نیز بهره ببرید. همچنین میتوانید به جای آب جوش از چای سبز برای تهیه ی این نوشیدنی استفاده کنید.

عوارض مصرف زنجبیل

روش های مصرف زنجبیل در غذا

طرز استفاده از زنجبیل تازه در غذا به شرح زیر می باشد.

  1. از زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل خشک می توان برای تهیه ادویه طعم دهنده انواع سوپ و سبزیجات استفاده کرد که شامل ترکیب ادویه جاتی همچون زنجبیل، پیاز، زیره، سیر، دانه های خردل، گشنیز و گوجه فرنگی است.
  2. از ریشه زنجبیل تازه برای تهیه انواع آب نبات، شیرینی زنجفیلی، بیسکویت و تنقلات تند مزه استفاده می شود.
  3. چای زنجبیل از محبوب ترین نوشیدنی ها به خصوص در کشورهای آسیایی محسوب می شود.
  4. شربت شیره زنجبیل نیز از ترکیب زنجبیل با سیب، آب لیمو و هویج به دست می آید.
  5. ریشه زنجبیل رنده شده در انواع دسر به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.
  6. آب زنجبیل نیز که با استفاده از دستگاه آب میوه گیری به دست می آید در بسیاری از غذاهای آسیایی به کار رفته یا در اسموتی سبزیجات مختلف استفاده می شود.

با مصرف زنجبیل چقدر وزن کم می کنیم؟

مصرف زنجبیل نمیتواند به سرعت وزنتان را کاهش بدهد. تأثیرات مصرف زنجبیل آهسته و تدریجی است پس نباید عجول باشید و کمی صبر کنید تا از اثرات زنجبیل بهره مند شوید. گاهی اوقات از دست دادن حتی پانصد گرم در ماه نیز میتواند دستاورد بزرگی باشد.

باید به یاد داشته باشید که روند کاهش وزنتان علاوه بر زنجبیل به موارد دیگری مانند ورزش، تغذیه، استرس و عوامل وراثتی نیز وابسته است. برای بهره مندی بهتر از فواید زنجبیل باید سایر روش های کاهش وزن را نیز به کار ببندید تا زودتر به نتیجه‌ ی دلخواه تان برسید.

مقالات مرتبط  طرز تهیه شیرقهوه مقوی به همراه خواص بی نظیر شیرقهوه

چگونه روند کاهش وزن را سرعت ببخشیم؟

در قدم اول مصرف چربی های ناسالم، غذاهای فرآوری شده، فست فودها، شکر و قند را متوقف کنید. همچنین با مصرف مواد غذایی زیر میتوانید با سرعت بیشتری وزنتان را کاهش بدهید. برخی مواد غذایی میتوانند به شما در کاهش وزن کمک کنند. روغن نارگیل،‌ زیره، سرکه‌ سیب، لیمو ترش و آب آن، چای سبز، عسل و دارچین و برخی از ادویه ها در روند کاهش وزن مؤثرند.

کارهای زیر نیز می توانند به شما در کاهش وزن کمک کنند؛عبارتند از:

۱) حتما تحرک داشته باشید.

با ۴ یا ۵ وعده تمرین ورزشی ملایم در هفته میتوانید سوخت و‌ ساز بدنتان را افزایش بدهید. اگر برای انجام تمرینات ورزشی زمان کافی در اختیار ندارید، ۲۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده‌ روی در روز نیز میتواند تأثیرات چشمگیری در سلامتی و تناسب اندام تان داشته باشد.

۲) تمرینات تناوبی (اینتروال) انجام بدهید.

در این شیوه ی تمرینات ورزشی، تمرینات پُرفشار و کم فشار به تناوب انجام می شوند. براساس تحقیقات این شیوه از تمرینات ورزشی سرعت سوزاندن چربی ها را می تواند تا ۳۶ درصد افزایش بدهد.زنجبیل علاوه بر کاهش وزن، به درمان التهاب، کاهش حالت تهوع، بهبود گوارش و نابودی سلول های سرطانی کمک می کند.همچنین با درست کردن چای زنجبیل میتوانید بدن خود را سم زدایی و با بسیاری از امراض مبارزه کنید.

عوارض جانبی و مضرات زنجبیل

  • برخی افراد پس از مصرف زنجبیل دچار سوزش خفیف یا ناراحتی معده، رفلاکس اسید و اسهال می شوند.
  • افراد مبتلا به سنگ صفرا، دیابت و اختلال لخته شدن خون لازم است قبل از مصرف زنجبیل با پزشک مشورت کنند.
  • زنجبیل ممکن است با آسپرین و داروهای رقیق کننده خون، فشار خون بالا و داروهای دیابت تداخل داشته باشد.
  • زنان باردار و مادران شیرده قبل از مصرف مکمل زنجبیل باید با پزشک مشورت کنند.
  • در موارد نادر ممکن است باعث بروز کهیر، سوزش دهان، تنگی نفس یا ورم شود.
  • در صورت استعمال موضعی زنجبیل ممکن است باعث بروز تحریکات پوستی شود، حتما قبل از استفاده روی بخش کوچکی از پوست تست شود.

سخن پایانی

پودر زنجبیل را میتوان ماه ها نگهداری کرد. بهترین شرایط برای نگهداری پودر زنجبیل قرار دادن آن در ظرف شیشه‌ای سر بسته و در مکانی تاریک و خنک است. ریشه‌ی زنجبیل تازه را می‌توان تا سه هفته در یخچال نگهداری کرد. همچنین میتوان ریشه ی زنجبیل را به مدت ۶ ماه در فریزر نگهداری و در مواقع موردنیاز مصرف کرد.

بیشتر افراد میتوانند از فواید زنجبیل بهره مند شوند، اما زنجبیل گزینه ی مناسبی برای همه ی افراد نیست. ممکن است زنجبیل با برخی داروها تداخل داشته باشد و تأثیراتی منفی بر سلامت افراد بگذارد.

برگرفته از:



این مقالات مرتبط را هم بخوانید….

[تعداد: 3   میانگین:  5/5]
عروس ما در اینستاگرام