فواید تخم شربتی برای لاغری

تخم شربتی ؛ ۱۲ خاصیت شگفت انگیز تخم شربتی که نمیدانید!

بنر تبلیغاتی سوپر نوین

تبلیغات

تخم شربتی نوشیدنی آشنا برای ایرانیان است که در فصول گرم سال برای رفع عطش از آن استفاده می کنند. علاوه براین، از تخم شربتی برای کاهش وزن نیز استفاده می کنند. در این مقاله از عروس ما تمام خواص تخم شربتی را شرح خواهیم داد.

تخم شربتی گیاهی خودرو، یک ساله و شبیه به ریحان ولی با برگ ها و تخم های ریزتر است. ساقه های آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی است. این گیاه در اوایل بهار در کوهستان ها و بیابان ها می روید.نام های دیگر این گیاه:بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض می باشد.

نوشیدنی تخم شربتی و خواص آن

کار‌شناسان طب سنتی معتقدند، استفاده از تخم شربتی فواید زیادی برای بدن، از جمله کاهش وزن، درمان بیماری‌های تنفسی، پیشگیری از دیابت، رفع خستگی و تشنگی مفرط و درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند نفخ دارد.کار‌شناس طب سنتی، درباره فواید تخم شربتی اظهار داشت: دانه‌های گیاه ریحان کوهی، به تخم شربتی مشهور است، که دانه‌هایی لعاب‌دار هستند و فواید بسیاری از جمله فواید زیر را دارند.

خواص تخم شربتی

۱۲ خاصیت شگفت انگیز تخم شربتی

۱) کاهش فشار خون

تخم شربتی در تنظیم فشارخون و متعادل نگه داشتن آن بسیار کمک کننده است، چرا که بسیاری از افراد، بعد از خوردن غذا فشارخون شان بالا میرود، که خوردن تخم شربتی به متعادل کردن فشارخون کمک میکند و اگر تخـم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد میکنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.مصرف تخم شربتی، به دلیل اینکه یبوست را رفع میکند و غلظت خون را کاهش میدهد، به بهبود خلق و خوی افراد، خستگی ذهنی، ناراحتی های عصبی، سردردهای افسردگی و میگرن کمک میکند.

۲) تخم شربتی برای لاغری و کاهش وزن

در یک وعده تخم شربتی ۱۱ گرم پروتئین و ۴.۴ گرم فیبر وجود دارد که میتواند برای مدتی طولانی سیر نگهتان دارد و به کاهش وزن تان کمک کند. فیبر مقادیر زیادی آب را جذب می نماید و در معده حجیم می شود، که همین امر حس سیری را افزایش داده و جذب مواد غذایی را کند می نماید.تذکر این نکته لازم است که به هنگام مصرف تخم شربتی حتما باید آب کافی بنوشید تا گوارش بیش از حد کند نشود و یبوست ایجاد نکند.

همچنین تخم شربتی،در مجاورت با آب،حجیم شده و به این ترتیب جای بیشتری در معده اشغال میکنند.به این ترتیب نیز اشتها را کنترل کرده و میل به پرخوری را از بین می برد. در نتیجه شما میتوانید در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم از این دانه های ریز برای رسیدن به تناسب اندام استفاده کنید.

کار‌شناسان طب سنتی می گویند تخم شربتی فواید زیادی برای لاغر شدن، درمان بیماری های تنفسی، افراد دیابتی، افراد مبتلا به فشارخون بالا، برای پیشگیری از دیابت، رفع خستگی، رفع تشنگی مفرط، ناراحتی های گوارشی مانند نفخ، یبوست، سوء هاضمه و… دارد.وی افزود: برای این کار بهتر است، صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را با یک لیوان آب گرم و عسل مخلوط و خورده شود و یک ساعت بعد از آن صبحانه صرف شود.

۳) درمان عفونت با تخم شربتی

از روغنی که با خرد کردن تخم های شربتی به دست می آید، برای درمان عفونت هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می شود.

۴) کمک به کاهش استرس

تخم شربتی سرشار از مواد مغذی هست. منیزم، که به کاهش کورتیزول ( هورمون استرس ) کمک میکند. پایین بودن سطح منیزیم بدن باعث سردرد و خستگی می شود.تخم شربتی همچنین حاوی ترپیتوفان و آمینو اسید هست که میتواند به بدنتان کمک کند سروتونین تولید کند. سروتونین به بدن کمک میکند با اضطراب مبارزه کند و الگویی منظم تر داشته باشد.

۵) تخم شربتی منبع فوق العاده‌ای از آنتی اکسیدان ها است.

وقتی سلول ها از اکسیژن به عنوان انرژی استفاده میکنند،رادیکال های آزاد تولید می شوند. این رادیکال های آزاد برای تنظیم پاسخ های سلولی و ایمنی مفید هستند.اما وقتی تمرکز این رادیکال های آزاد افزایش می یابد، تعادل بین عامل های پرواکسیدان و آنتی اکسیدان در بدن به هم میخورد و راه را برای ایجاد بیماری هموار میکند.تخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی است.

مقالات مرتبط  لاغری ران پا ؛ 13 راه شگفت انگیز برای لاغری سریع ران پا و فرم دهی باسن !!!

مطالعه نشان داد تخم شربتی بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدان و قابلیت پاکسازی رادیکال های آزاد را دارد. هر سه نوع دانه فعالیت آنتی اکسیدان بالقوه ای را نشان دادند و محققان دریافتند میتوان برای ساخت غذا داروها (nutraceuticals) یا مکمل‌های غذایی از آنها استفاده کرد.

تحقیقات نشان داده است فعالیت آنتی اکسیدانی تخم شربتی پاسخ سیستم ایمنی و سلامت متابولیک را در شرایط آزمایشگاهی بهبود میدهد.قدرت آنتی اکسیدان تخم شربتی میتواند برای سلامتی یدن و بخصوص سلامت قلب، مغز، دندان‌ها و استخوان ها مفید باشد.تخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان است که میتواند با تقویت سلامت کلی بدن، خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد، از استخوان ها محافظت کند و سلامت متابولیک بدن را حفظ کند.

۶) میتواند رفلاکس اسیدی و زخم معده را درمان کند.

حتما میدانید که تخم شربتی یک خنک کننده ی عالی برای بدن است.طبق آیورودا (سیستم طبی هند باستان)، سه دوشا یا انرژی بدن وجود دارد که سلامت و طبیعت یک فرد را توصیف میکند.براساس این دوشاها، برای کسب سلامتی توصیه می شود خوراکی های خاصی توسط فرد مصرف شود.توصیه می شود افرادی که دوشای Pitta دارند خوراکی هایی مصرف کنند که نشاط‌ آور و خنک کننده هستند مانند خیار و هندوانه.

دانه های تخم شربتی نیز به عنوان خنک کننده عمل میکنند زیرا آب را جذب و بدن را آبرسانی میکنند. اگر از اسیدی بودن رنج می برید، اضافه کردن تخم شربتی به آبمیوه ها میتواند التهاب معده ناشی از اسید را کاهش دهد و علائم بیماری رفلاکس معده به مری را بهبود دهد.رفلاکس اسید میتواند فرد را در برابر زخم معده آسیب پذیر کند. مطالعه ای بر روی جانوران تاثیر تخم شربتی را بر زخم معده نشان داد.

تحقیقات نشان داده است مصرف تخم شربتی و سایمتیدین (دارویی که برای کاهش اسید معده استفاده می شود) فرسایش معده را کاهش میدهد. تخم شربتی میتواند به خوبی داروی کاهش اسید معده، از آسیب معده، نشانه های التهابی و تورم مخاط جلوگیری کند یا آنها را کاهش دهد.

فواید درمانی تخم شربتی

۷) تخم شربتی برای دوران بار داری و شیر دهی

گفته شده است در دوران بارداری مصرف روزانه ۱۰گرم تخم شربتی برای تقویت قلب و صحت مزاج و خوشرنگی و زیبایی طفل بسیار مفید است مصرف تخم شربتی در دوره شیردهی، سبب ازدیاد شیر مادر می شود ولی در مصرف آن زیاده روی نشود.

تخم شربتی میتواند برای کاهش حرارت بدن زنان باردار مورد استفاده قرار گیرد، علاوه بر این دانه های ریحان یا تخم شربتی به کاهش بیقراری، غلبه بر بی خوابی، غلبه بر مشکلات گوارشی، کم خونی ، تخفیف تشنج، کاهش درد، سم زدایی بدن و افزایش سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک می کند.

۸) تخم شربتی برای ورزشکاران یک منبع عالی انرژی و آب است.

کمبود آب میتواند به عملکرد ورزشی آسیب برساند. توصیه می شود ورزشکاران قبل از یک رویداد ورزشی ۵۰۰ میلی لیتر مایعات و در وقفه های میان آن نوشیدنی های سرد یا خنک بنوشند.ژل یا لعاب تخم شربتی ۴.۸۶٪ رطوبت و ۱۰.۹٪ پروتئین در خود دارد. ژل آن میتواند ۴ برابر بیشتر از دانه های خیس نخورده آب در خود نگه دارد. این امر باعث می شود تخم شربتی منبعی عالی برای آبرسانی بدن باشد.

همچنین فیبر رژیمی و توانایی آن در کنترل قند خون میتواند یک منبع پایدار کربوهیدرات و انرژی برای ورزشکاران باشد.تخم شربتی سرشار از ویتامین آ، ب، ‌ای و مواد معدنی همچون کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و غیره است. به همین دلیل می‌تواند به حفظ تعادل الکترولیت های بدن کمک کند و موادمغذی بدن را نیز تامین کند.

مقالات مرتبط  چربی شکم ؛ راهکارهای شگفت انگیز و کاملا عملی برای حذف چربی شکم !!

۹) تخم شربتی مشکل بی خوابی را رفع می کند.

افراد زیادی مشکل بی خوابی را تجربه میکنند. با مصرف منظم مواد غذایی و نوشیدنی هایی که حاوی دانه های ریحان هستند، میتوانید احساس اضطراب و بی خوابی را در خود کاهش دهید. یکی از بهترین مزایای بهداشتی دانه های شیرین ریحان،همین است.

۱۰) تخم شربتی میتواند سرفه را درمان کند.

خواص ضد عفونی کننده ی موجود در دانه های ریحان میتوانند به درمان سرفه کمک کنند. بنابراین، از اینکه بسیاری از مردم از دانه های ریحان برای تهیه ی داروی خلط و سرفه استفاده میکنند، تعجب نکنید. برای آماده کردن این دارو باید دانه های ریحان را با یک فنجان چای مخلوط کنید. این دارو خلط را شل میکند.

۱۱) درمان میگرن با تخم شربتی

شما با افزودن این دانه های ریز به برنامه ی غذایی تان گام بزرگی در جهت تسکین سردردهایتان برخواهید داشت؛ تخم شربتی حاوی کلسیم، منیزیم و روی می باشد. این ترکیبات برای پیشگیری از میگرن و ارتقای سلامت کلی بدن لازم و ضروری هستند.همانگونه که در قسمت های مختلف این مقاله ذکر گردیده است، تخم شربتی همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است و در پیشگیری از میگرن موثر است.

۱۲) سلامت دستگاه گوارش با تخم شربتی

تخم شربتی سرشار از فیبر بوده و همانگونه که در بالا هم گفته شد در هر وعده تخم شربتی ۴.۴ گرم فیبر وجود دارد.بنابراین جای تعجب نیست که نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش ایفا میکند. علت این امر آن است که فیبر زیاد به حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش کمک میکند، نقش حیاتی در جلوگیری از اختلالات گوارشی مانند نشت روده ایفا میکند.

نشت روده که به انگلیسی Leaky Gut نامیده می شود، یکی از اختلالات دستگاه گوارش است که طی آن در نتیجه افزایش غیر طبیعی اندازه روزنه های دیواره روده که در حالت طبیعی برای جذب مواد مغذی روده به خون بکار می روند، باکتری های و مواد دفعی موجود در آن امکان نفوذ به فضای بین دو سلول را یافته و متعاقبا وارد خون شده و در سرتاسر بدن منتشر می شوند.نفوذ این مواد، دستگاه ایمنی بدن را تضعیف نموده و پیامد آن ایجاد بیماری هایی همچون آرتروز، دیابت نوع دو، بیماری های پوستی مانند اگزما و سرطان می باشد.

نحوه و مقدار تخم شربتی برای سود بردن از فواید آن

جویدن تخم شربتی دشوار است به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از مصرف آنها را بخیسانید. یک قاشق چایخوری تخم شربتی بردارید و در یک لیوان آب بخیسانید. آن را کنار بگذارید تا ورم کند و ژل تشکیل دهد. سپس این مخلوط آب و ژل را بنوشید. می‌توانید هر روز یک قاشق چایخوری از این ژل را به نوشیدنی هایتان اضافه کنید.

برای خوشمزه تر شدن میتوانید مقداری از‌ ژل را با ماست و میوه های تازه ترکیب و مصرف کنید. میتوانید تخم شربتی را مستقیما به آبمیوه اضافه کنید و به محض ورم کردن دانه ها آن را بنوشید. میتوانید آنها را به میلک شیک ها و اسموتی ها نیز اضافه کنید. اضافه کردن آنها به آب هندوانه یا لیموناد راه فوق العاده ای برای مصرف روزانه آنها است.

احتیاط در مصرف تخم شربتی

  1. تخم شربتی را باید پس از خیساندن و تشکیل ژل مصرف کرد. آنها آب را به سرعت جذب میکنند و حتی در دهان هم متورم می شوند. بنابراین در صورت خشک مصرف کردن ممکن است در گلو متورم شوند و باعث خفگی شوند.
  2. تاکنون حساسیت به تخم شربتی گزارش نشده است اما اگر به نوعی از خانواده ی نعناعیان حساسیت دارید از مصرف آن خودداری کنید.
  3. بی خطر بودن تخم شربتی هنگام بارداری یا شیردهی تایید نشده است. قبل از مصرف با یک متخصص سلامت مشورت کنید.

منبع:  thesuperfoods و drhealthbenefits

[تعداد: ۶    میانگین: ۵/۵]
عروس ما در اینستاگرام